Monday 8 July 2013

Comunicat


Asociația Romania In The Third Millennium protestează în modul cel mai ferm față de calitatea datelor și față de modul fraudulos în care Guvernul României folosește rezultatele recensământului populației și al locuințelor din România din anul 2011 împotriva emigranților români.

Rezultatele oficiale ale recensământului publicate de Institutul Național de Statistică din România arată că un număr de 727540 de cetățeni români se află în străinătate pentru o perioadă mai lungă de un an.
Această cifră este în totală contradicție cu datele oficiale ale unor țări europene care înregistrează un număr mare de imigranți români. Numai în Italia erau înregistrați oficial în anul 2010 aproximativ 1 milion de români iar în Spania 840 000.

Este timpul ca Institutul Național de Statistică al României să recunoască faptul că românii din strainătate nu au completat formularele de recensământ din România și să accepte că pentru această categorie de cetățeni cifrele recensământului nu reflectă realitatea.

Cerem Guvernului României să înceteze politica sa ceaușistă de eliminare a emigranților români din viața publică a României.

Începând cu alegerile prezidențiale din 2009 și continuând cu referendumul de demitere al Președintelui României de anul trecut, numeroși reprezentanți ai coaliției de guvernământ și-au manifestat în mod deschis frustrarea față de lipsa de suport politic pe care diaspora română o arată acestei coaliții.
Folosirea datelor eronate de la ultimul recensămant pentru a forța luarea unor decizii politice majore în România față de care emigranții români au dreptul constituțional să se pronunțe, încercările de eliminare a dreptului diasporei române de a își exprima opinia prin vot sau abținere și de limitare în general a drepturilor constituționale ale românilor reprezintă atacuri directe la principiile democratice pe care USL s-a angajat să le respecte în mai multe rânduri.
Modul rușinos în care primul-ministru Ponta dorește să scoată din calculele electorale mai mult de 1 milion de cetățeni români arată că odată cu venirea USL la putere România face pași rapizi către întoarcerea la dictatura comunisto-ceaușistă în care realitățile societății românesti erau hotărâte exclusiv de PCR, neavând nici o legatură cu situația de fapt.

Cerem Guvernului României să înceteze falsificarea democrației în România!

No comments: