Saturday 22 May 2010

Romania isi numeste singura reprezentanti in comunitatea romaneasca din Marea Britanie

      Asa cum sta bine unei tari nedemocratice, in care parerea cetatenilor obisnuiti nu prea conteaza, Romania si-a numit saptamana trecuta niste reprezentanti ai comunitatii romanesti in Marea Britanie. E la moda se pare in cadrul politicii PDL, pentru ca si organizatia PDL Diaspora a avut in momentul infiintarii o conducere formata exclusiv din oameni care locuiesc in Romania (halal diaspora!).
      Puterea de la Bucuresti, ingrijorata probabil de criticile tot mai virulente ale celor care au parasit Romania pentru ca nu au mai putut suporta incompetenta si coruptia clasei politice, a decis sa ia masuri drastice si sa nu mai dialogheze decat cu cei care stiu sa pupe papucul sultanului (presedintelui, ministrului, ambasadorului) mai cu foc, vesnici abonati la faramiturile care li se arunca de la masa guvernului roman. Pentru ca acesta este si tratamentul corect pe care il merita acesti umili lautari, gata oricand sa isi laude tara contra unui onorariu de mizerie.
      Aceasta gasculita infiintata si hranita de Ambasada Romaniei si Fundatia Ratiu cu bani de la bugetul Romaniei si Marii Britanii, din care fac parte fosti anjatati ai Ministerului de Externe al Romaniei si ai altor structuri ale statului roman, doreste sa se erijeze in purtatoare de cuvant a romanilor din Marea Britanie. Desigur, nici nu prea conteaza in opinia lor faptul ca nimeni din comunitatea romanesca nu le-a dat acest drept. Este suficient pentru ei daca Ambasada Romaniei ii cheama si ii mangaie pe buzunare cu ceva contracte care sa ii indemne sa se aplece mai bine si sa cante mai dulce in fata stapanilor de la Bucuresti.
      Nu avem nimic impotriva ca persoane particulare din cadrul comunitatii romanesti sa aiba discutii (pentru ca de realizari nu poate fi vorba) cu autoritatile romane, dar avem rugamintea ca nimeni sa nu vorbeasca in numele nostru fara sa ne ceara mai intai permisiunea. Poate ca nu ar fi  rau ca cei care graviteaza in jurul familiei Ratiu si urmasii marelui Ion Ratiu sa inteleaga mai bine valorile pentru care a luptat acesta toata viata.
      Iar reprezentantilor puterii de la Bucuresti, care prefera sa aranjeze vizite secrete in Romania pentru laudatori platiti, in loc sa se deplaseze ei insisi pentru a vorbi cu romanii din strainatate, le adresam public invitatia de a veni la Londra si a se intalni direct cu romanii de aici, daca au curaj!

Costel Petre
Consiliul Consultativ al Comunitatii Romanesti din Marea Britanie

2 comments:

F P said...
This comment has been removed by the author.
F P said...

Ceea ce deranjeaza cel mai tare este faptul ca romanii sunt folositi in continuare indiferent de locul in care se afla pe mapamond si indiferent de optiunea lor de a lasa balta toata mudaria si bataia de joc din tara.

Cu sau fara acceptul lor ei sunt reprezentati de anumite persoane care vorbesc si i-au decizii in numele lor , decizii care vor urma sa le afecteze viata atat lor dar si cetatenilor ramasi in tara.

Este stiut faptul ca fara ajutorul diasporei situatia din tara ar fi fost alta in ceea ce priveste presedintele si guvernul ( asta bineinteles neinsemnand ca situatia econimica nu ar fi fost aceeasi...) O dovada clara a manipularii simplilor cetateni romani ce au ales sa se departeze de locurile natale.

In momentul in care se discuta despre ambasadori , consuli si asa mai departe discutia trece inevitabil la SIE ( serviciul de informatii externe ) , majoritatea ambasadorilor sau a persoanelor cheie din ambasade fiind strans legati si avand radacini adanci in aceasta organizatie care demult nu mai lucreaza in slujba cetateanului de rand sau a sigurantei acestuia .

Dl ambasador Jinga este dovada clara si fara tagada a acestui lucru , avand un istoric in partidul PSD apoi trecand in "barca" PDL , prostitutia morala fiind caracteritica de baza a celor mai reprezentative figuri legate de SIE...si mostenita de pe vremea bineicunoscute Securitati

Inteligenta sub limita bunului simt face ca tot ceea ce se intampla atat in tara cat si in afara ( toate avand un singur scop comun si anume acela de mentinere al puterii cu orice pret si prin orice mijloace ) fac ca toata demersurile si actiunile anumitor persoane sa se desfasoare in lipsa unui paravan , intentia acestor persoane devenind astefl clara .

Este adevarat ca umbra unui Nastase ce indemna cetatenii romani sa ii "numere ouale" este inca vie in mintea romanilor, dar si asa , este imposibil de crezut ca romanii care au patimit atat intre granitele tarii cat si in afara acestora au ales cu o majoritate covarsitoare ...majoritate care s-a dovedit ca a facut diferenta

Intre timp adevarata diaspora este in continuare batjocorita , fiind nevoita ( in marea majoritate ) sa munceasca cu mult peste limitele admise si impuse de Uniunea Europeana .

Poate doar cei din Moldova ( unde domnul Traian Basescu a avut peste 90% din voturi ) au fost rasplatiti cu cetatenii romanesti , fapt fara de care nu s-ar fi putut vota daca ne gandim mai bine

Ramuri ale fostei securitati , SRI , SIE , nu au avut niciodata ca scop deservirea populatiei romaniei , populatie care le intretine familiile si le suporta extravagantele , care sufera si accepta fortat reduceri ale venitului pt mentinerea unei puteri bolnave cronic

S-a vazut clar respectul pe care domnul presedinte Basescu ( desi adresarea cu "domnul" se pare ca nu ii este demna) o are pt romanii de pretutindeni in momentul in care a facut tot posibilul pt trimiterea progeniturii dumnealui in Parlamentul European pt a reprezenta romanii, asta in timp ce adevaratii absolventi de drept , studii economice , relatii internationale , marketing etc , persoane competente in adevaratul sens al cuvantului ( desi intr-o comparatie cu Elena Basescu nu ar fi nevoie de cautari indelungate pt a gasi o pers mai competenta , si o simpla oprire la un colt de strada poate fi indeajuns...) din tara sunt indemnati sa apeleze la un credit bancar pt a avea posibilitatea de a inchiria o taraba in piata centrala si a face "comert " ( nu ca ar fi ceva rau in asta sau ca as avea ceva impotriva )doar din cauza faptului ca nu provin din familii strans legate de PDL sau ca nu a posibilitatile necesare pt a "stimula financiar" o eventuala angajare..